dilluns, 31 d’octubre del 2011

Victòria dels Àngels

Victòria López García, coneguda amb el nom artístic de Victòria dels Àngels va néixer a
Barcelona l'1 de novembre de 1923 i va morir a Barcelona el 15 de gener de 2005.
Va ser una gran soprano i cantant d'òpera catalana.


Va estudiar al Conservatori Superior de Música del Liceu, on es va graduar en només tres anys, als 18 anys. Aquest any va fer el seu debut operístic al Gran Teatre del Liceu. Victòria dels Àngels es va casar amb Enric Magriñà l'any 1948 i van tenir dos fills. 

A mitjans dels anys 60, la carrera de Victòria dels Àngels es va anar orientant cap a les actuacions concertistes, sobretot amb els lied, oferint recitals antològics per tot el món acompanyada de grans pianistes.
Peró va seguir fent un dels seus papers operístics preferits,Carmen, els vint anys següents. Tot i que Carmen li esqueia còmodament al seu registre (la seva veu era mezzosoprano  natural), va cantar els papers principals de soprano.

Entre les seves darreres actuacions, destaquen el concert de celebració del seu debut al Palau de la Música Catalana el 1989 i la seva participació a la cerimònia de clausura dels Jocs Olímpics de Barcelona. La seva carrera va continuar fins el 28 de desembre de 1997, data del seu últim concert públic, acompanyada per Albert Guinovart, al Teatre Nacional de Catalunya de Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada