dissabte, 14 d’abril del 2012

Els 100 anys del Titànic

Hola a tots i a totesss!!! Avui, dissabte 14 d’abril celebrem els 100 anys de l’enfonsament de Titànic. El 14 d’abril de 1912 es va inagurar el magnífic  vaixell transatlàntic de luxe fent un viatge entre Southampton (Gran Bretanya) i Nova York. A la nit el vaixell topà amb un iceberg, fet que provocà la seva destrucció i enfonsament i la mort de més de 1.515 persones (d'un total de 2.224).

Ja que el vaixell es va dissenyar emprant algunes de les tecnologies més avançades de l'època, com mampares hermètiques que dividien el buc en 17 seccions independents i que es creia que podien mantenir-lo a la superfície en cas de trencament d'una part del buc; anava dotat de telegrafia, un nou disseny d'hèlix de tres pales i les instal·lacions de primera classe no tenien comparació amb les d'altres vaixells pel que fa a luxe. Complia amb totes les normes de seguretat exigides per la legislació britànica i nord-americana.

Com a conseqüència de les circumstàncies que envoltaren la tragèdia i de l'atenció pública mundial provocada pel naufragi, el sinistre del Titànic s'ha convertit en un dels naufragis més famosos de la història, tan que el director James Cameron en va fer una pel·lícula de tragèdia amorosa. Trobo que és molt bonica, té uns sentiments molt bonics i la música de James Horner és meravellosa, m’encanta perquè està molt ben relacionada amb la trama. Aquí us en poso el tràiler perquè es feu una idea de la pel·licula.



Aquesta setmana a classe de música hem començat a tocar amb els xilòfons, metal·lòfons i carillons la cançó de Titànic. Si veniu al concert de primavera que farem tots els alumnes de música la podreu escoltar. Quan fèiem 2n d’ESO vam tocar-la amb la flauta dolça, si teniu ganes de tocar-la a continuació us penjo la partitura.

 
Si voleu entrar al Wix on hi ha la partitira amb un pdf per imprimir entreu amb aquesta web. què és el blog de la meva professora de música :    http://www.wix.com/musicaade/titanic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada